"אז מה היה לנו"? התנדבות

השקת פרוייקט התנדבות ב"משקפת"

"משקפת - פרויקט היכרות לאומי", הוקמה לפני כשנה וחצי על ידי חבורה של אנשי התיישבות במטרה להגשים חלום ישן הקיים בהתיישבות מראשית הקמתה - להכיר לעם ישראל, באשר הוא, את יהודה ושומרון על שלל נופים, אתרים ואנשיהם, ולחבר יותר בין ציבור המתיישבים ביהודה ושומרון לציבור הישראלי בארץ. העמותה פונה למגוון האוכלוסיות, לקבוצות מאורגנות, לאנשים פרטיים, מבוגרים וצעירים כאחד.

בשנת הפעילות הראשונה הביאה העמותה ליהודה ושומרון כ-700 אוטובוסים, למעלה מ-35,000 איש מרחבי הארץ לסייר, להיכר, לפגוש ולטעום בחבל ארץ יפיפה זה. 70% מהמטיילים ביקרו בסיור זה לראשונה ביו"ש!

בתקופה האחרונה חבר מרכז המתנדבים של עמותת "ותיקים בקהילה" לעמותת "משקפת", והקמנו יחד שיתוף פעולה מתבקש מאליו – לא רק סיורים של מטיילים עם מדריך טיולים, אלא גם מפגש אישי ואנושי עם תושבי הישובים הותיקים, שיספרו על "הימים ההם והזמן הזה" בישובים. מטרת המפגש היא להכיר את הישובים בפן האמיתי והיפה שלהם, ללא מחיצות פוליטיות ואחרות.

באמצע חודש סיוון התכנסנו, המתנדבים, מנהל מחלקת התיירות במועצה ונציגי שתי העמותות, מול אור הירח העולה באורחן הקסום "לינה בסלע" במעלה לבונה. זו ההזדמנות לומר תודה ליוסי ואביבה, בעלי האורחן, ששמחו לתרום את המקום לפעילות הברוכה שלנו והפליאו בעוגות ומאפים מיוחדים. אנחנו התפעלנו מהנוף, השלווה והיופי שמקרין המקום, ושנתן תפאורה מושלמת למפגש.

במפגש שמענו מבני כהן, מנכ"ל משקפת, ומעובדי העמותה על פעילותה ועל תפקידם של המתנדבים בה. חיים נוימן, יו"ר הנהלת עמותת הותיקים בקהילה, וחיים פוגל, החבר בשתי העמותות, בירכו את השקת הפרוייקט, וניהלנו שיחה מרתקת על הניסיון הרב שהמתנדבים מביאים "מהבית" (הרי לא המצאנו השנה את קבלת הפנים הלבבית בישובי בנימין...).

דרושים מתנדבים נוספים המתגוררים במערב בנימין (גוש טלמונים-דולב, חשמונאים, גבעון החדשה, בית חורון ומבוא חורון וכו') - פרטים נוספים במדור "דרושים" בניוזלטר.

 

סופלה שוקולד אישי

מתכון לסופלה שוקולד אישי שהוגש ונחטף בערב ההיכרות של מתנדבי משקפת, באדיבות אביבה ויוסי מימון.

חומרים:

250 גרם שוקולד מריר

¾ כוס סוכר

4 כפות קורנפלור

200 גרם מחמאה

1.5 כפות קקאו

5 ביצים

הוראות:

ממיסים את השוקולד עם המחמאה. מוסיפים בהדרגה את כל החומרים, כאשר את הביצים מוסיפים אחרונות. מערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה ומהממת של שוקולד.

מעבירים לתבניות אישיות (אפשר מנייר חום, להשיג באיזור של החד פעמי), יוצקים לגובה של חצי מהתבנית, ואופים על 180 מעלות למשך 8-10 דקות. מרכז הסופלה אמור להשאר רך.

מומלץ להגיש חם (ניתן לפזר א. סוכר), כאשר השוקולד במרכז מומס...