פינת הטיפים

מתכון ללזניה מעולה ללא בישול מוקדם, שאי אפשר להרוס (חוץ מלשרוף אותה...)

בקערה אחת מערבבים:

 2 קוטג'

2 ביצים

פטרוזיליה קצוצה

 מעט מלח

מעט פלפל

 בקערה שניה מערבבים:

 2 קופסאות קטנות (200 גרם)

רסק עגבניות

חצי כוס מים

2 שיני שום כתושות

 1 כפית מלח

 1 כפית אורגנו

להרכבת הלזניה: מניחים בתבנית שכבה אחת של אטריות לזניה שאינן צריכות בישול מוקדם, מעליהן חצי מתערובת הקוטג', חצי מתערובת העגבניות, וגבינה צהובה מגוררת. חוזרים שוב – אטריות, קוטג', עגבניות, גבינה צהובה. אופים כ-25-30 דקות על חום בינוני ('180), עד שיש כתמים כהים על הגבינה הצהובה (לא לגמרי, מנומר...). מוציאים ונותנים לה להתקרר – בהתחלה נראה שיש קצת נוזלים בתחתית אבל הם נספגים בתהליך הקירור. ניסיון של שנים עם הצלחה של 100% עם ילדים ומבוגרים, משפחה ואורחים... מומלץ בחום!

 מוזמנים לשלוח לנו מתכונים מוצלחים וטיפים לגיליונות הבאים. רחל גוטמן.