מתכון לזלאביה – סופגניה תימנית

והפעם לכבוד חנוכה - מתכון לזלאביה, הסופגניה האולטימטיבית בעיני. התחלתי להכין בשנה שעברה ופשוט התאהבנו!קלות מאד להכנה, קלילות ואווריריות הרבה יותר מהסופגניות הקנויות – והרבה יותר טעימות...

שימו לב – מק"ג אחד של קמח יוצאת כמות ענקית! (כמה עשרות סופגניות). !

מכינים בצק מ:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

2 כפיות מלח

3 כפות סוכר

5 כוסות מים חמימים.

מערבבים את החומרים היבשים, ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב. הבצק יוצא די נוזלי, קצת יותר סמיך מקוטג'. בהתחלה מערבבים את כל החומרים בכף, ובסוף מפוררים גושים ומאחדים את הבצק בעזרת הידיים, אבל כמעט ואין מה ללוש ממש. אל חשש, כך הבצק אמור להיראות.

מתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו באיזור חמים. לא חובה אבל אפשר ומומלץ להתפיח פעמיים – לאחר התפחה ראשונית לשים להוצאת האוויר ומשאירים להתפחה חוזרת, הגורמת לבצק להיות עוד יותר אוורירי.

מרטיבים את הידיים למניעת הידבקות, צובטים כמות של חצי-אגרוף מהבצק ומטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים. לא כדאי להתפתות ולשים אגרוף מלא – הבצק תופח מאד במהלך הטיגון, ומכמות של אגרוף מלא תתקבל מגה-זלאביה.

אפשר לאכול את הזלאביות כמו שהן, או לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

נשמח מאד לשמוע מכם על המלצות למתכונים טעימים, קלים ובעלי הצלחה בטוחה לעלונים הבאים, למייל NEWS.VATIKIM@GMAIL.COM.

חג טעים, משפחתי ושמח!

רחל גוטמן