מתכונים לט"ו בשבט

ייבוש עצמי של פירות, ועוף בפירות יבשים

לקראת הט"ו בשבט, 2 מתכוני פירות. הראשון, למי שהגפרית בצימוקים ובשאר הפירות מטרידה אותו, לייבוש פירות יבשים בבית ללא כימיקלים ותוספות לא בריאות. והשני הוא המתכון הקלאסי לעוף מתוק וטעים במיוחד בפירות יבשים, שמתבקש להכין לט"ו בשבט אבל גם לראש השנה...

 

ייבוש עצמי של פירות לט"ו בשבט (ללא כימיקלים וכו')– משרים 3 תפוחים ו-3 אגסים מנוקים, קלופים וחתוכים לטבעות בתמיסה של 1 כף מלח ו-1 ליטר מים למשך 5 דקות. מוציאים את הפירות ומייבשים בעזרת מגבת. מפזרים את הפירות על גבי נייר אפיה בתבניות. מחממים את התנור לחום נמוך מאד, ומכניסים את התבניות למשך 6-8 שעות. דלת התנור צריכה להשאר פתוחה.

מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים אותן למשך עוד 12 שעות באוויר החופשי. מאחסנים את הפירות בצנצנות במקום יבש (אפשר לנסות גם עם פירות אחרים).

 

עוף בתנור עם פירות יבשים– בקערה נפרדת משרים ½ כוס שזיפים מיובשים, ½ כוס משמש מיובש ו- ½ כוס צימוקים ב ½ כוס מיץ תפוזים למשך כשעה.

במחבת רחבה מטגנים 1 בצל קצוץ עד להזהבה. מוסיפים עוף ומשחימים אותו מכל צדדיו.

מניחים בתבנית את העוף המושחם, הבצל, הפירות והמיץ.

מכניסים לתנור למשך כשעה (עד להתרככות) על חום בינוני עם מכסה + 10 דקות ללא מכסה להשחמה של התבשיל. גם כאן אפשר ומומלץ לגוון!

 

רחל גוטמן