פינת המתכון - חזה הודו בשתי גרסאות

מתכון החודש:

שני מתכונים בשריים קלים-קלים, מיוחדים ומנצחים. כשאני מחפשת מתכון שיפנק את הבעל, הילדים והאורחים – אלו מתכונים שתמיד עובדים! דמיינו את הריח שמתפשט במטבח ביום שישי...

הראשון לחזה הודו שלם אפוי במשרה ורוטב מיוחד, והשני לקוביות חזה הודו מוקפצות

 

חזה הודו אפוי:

לוקחים 1.5 חזה הודו (פרפר גדול ועוד חצי), חותכים חתכים פנימה אל תוך הבשר כדי שהרוטב יגיע לשטח פנים כמה שיותר גדול.

מכינים משרה מ:

½ כוס שמן, ½ כוס מיץ לימון, ½ כוס רוטב סויה, 4-6 שיני שום כתושות.

משרים לכמה שעות עד לילה – השלב הזה הוא חובה, כיוון שהמשרה נספג בהודו ומתחיל תהליך של עיבוד (אפשר לראות שההודו הופך ללבן במקומות שהוא נוגע במשרה). אפשר לילה קודם, ואפשר מיום שישי בבוקר, ואז להכניס לאפיה 45 דקות לפני שבת, הריח עוזר להכניס את השבת בשמחה...

מורחים את ההודו בתערובת של 1 כף חרדל ו-1 כף סוכר.

מניחים בכלי אפיה צר ועמוק, מחזירים את נוזלי השריה ואופים ½ שעה ללא כיסוי על חום של 35 דקות, עד שהוא משחים יפה.

 

חזה הודו מוקפץ:

מטגנים במחבת גדולה או ווק:

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 קופסת פטריות חתוכות

מוציאים מהמחבת, ומכניסים קוביות קטנות של חזה הודו. מקפיצים אותן עד שהן הופכות ללבנות, מחזירים את הבצל המטוגן עם הפטריות, ומוסיפים מעט רוטב סויה והרבה רוטב צ'ילי מתוק.

מבשלים הכל יחד במשך כ-10 דקות, עד שההודו מבושל מבפנים. שומרים על הסיר היטב עד ההגשה לשולחן, אחרת לא נשאר כלום...

בתיאבון!

רחל