מתכונים לבית ולפיקניק לפסח

מתכונים לבית ולפיקניק לפסח, חלקם באדיבות אתר "הלול"

 

  • "סנדוויצ'ים" לפסח – מתחילים בהרטבת מצות, ולאחר שמנערים/סוחטים את עודפי המים אפשר לעשות איתן סימולציה של סנדוויץ'. הכל ייכנס בין שתי מצות, אפילו שניצל...
  • פסטלים ממצות – אפשר להשתמש במצות כ"מצע" לחטיפים שונים, כשה'טריק' הוא להרטיב את המצות היטב ולרככן טרם השימוש, מילוי בחומר הרצוי, קיפול למשולש/גלגול לצורת אגרול, ואפיה קלה, ייבוש או טיגון (לאחר טבילה בביצה טרופה). אפשר למלא בפירה בטטות, פירה תפו"א, תערובת גבינות קשות ורכות, ירקות מוקפצים, תערובת בשר טחון ומטוגן עם תוספות ועוד.
  • לזניה מצות – לפי המתכון הרגיל, רק מחליפים את האטריות במצות.
  • פשטידת בצל מעולה – מערבבים 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות, 3 ביצים, 1/2 כוס שמן, 1/2 כוס מים, 3/4 כוס קמח מצה, 1 כף אבקת מרק עוף ו-1 כף אבקת מרק פטריות. אפשר, לגיוון, להוסיף גם בטטה קטנה ואז מוסיפים עוד ביצה וקצת מים ושמן. מעבירים לתבנית של 20*30 ס"מ, ואופים על 180 מעלות עד שמשחים יפה ומתקשה.

רעיונות נוספים וקלילים לפיקניק:

  • מצה-בריי – שברי מצות וביצים, מטוגנים יחד. אפשר לתבל מתוק או מלוח, עם סוכר ו/או קינמון ועוד תוספות כיד הדמיון
  • לביבות תפו"א
  • סלט תפו"א
  • תפו"א אפוי בנייר כסף (להכין מראש בבית או בקומזיץ בדרך)
  • קציצות בשר
  • שניצל בקמח מצה
  • שוקי עוף אפויות/מבושלות שאפשר לאכול ביד (אפשר לעטוף את קצה העצם בנייר כסף, ואז גם לא מתלכלכים)
  • חביתות או חביתות ירק – ב"סנדוויץ' מצה או בנפרד
  • ירקות חתוכים: טריים, בסלט, מוקפצים, אפויים בתנור
  • קלחי תירס (מנה אחרונה אחרי הבמבה, למי שחוגג על קטניות...)
  • פירות טריים ויבשים

 

  • ולקינוח – עוגה ללא אפיה מהבלוג של "זיקוקית", ממכרת במיוחד ומאד לא דיאטית (אבל אנחנו ממילא בפסח...) –ממיסים יחד: 300 גרם שוקולד מריר, 150 גרם חמאה, 100 גרם שמנת לקצפת. מוסיפים 150 גרם נשיקות (=קצפיות, הכי פשוטות, אפשר מהסופר) שבורות בידיים לחתיכות, כולל הפירורים. שוטחים בתבנית של 20*30 ס"מ, ומקררים כמה שעות במקרר. חותכים לקוביות או למעויינים ומגישים קר.