פינת המתכונים - מאפינס

מתכון למאפינס (עוגיות שנאפות בתוך מנג'טים), טעימות כמו שהן ואפשר גם לקשט בצבעי החודש או בכל צבע אחר. הכמויות לכ-18 מאפינס, אפשר להכפיל כמויות ואפשר גם להקפיא – הן טעימות מאד אחרי הפשרה, ועוד יותר בחימום קל על הפלטה או במיקרוגל.

 

החומרים:

100 גרם מרגרינה/חמאה

100 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס סוכר

3 ביצים

2/3 כוס קמח

 

ממיסים את המרגרינה/חמאה + השוקולד על חום נמוך, ומערבבים עד שאין גושים.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה ככל שניתן (להזהר שלא יישרף).

מכבים את האש, מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שיבלעו בתערובת.

מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.

מחלקים למנג'טים שמונחים בתוך תבנית שקעים, עד לגובה 2/3 מהמנג'ט.

משקיעים בכל מאפין קובית שוקולד (אני מסתפקת בחצי קוביה).

אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 14 דקות.

מומלץ להגיש מחומם מעט על מנת שהשוקולד בפנים יימס, אבל אפשר לאכול גם בטמפרטורת החדר.

 

לקישוט ברוח יום ירושלים, ניתן לזלף לפני ההגשה קצפת לבנה ולפזר סוכריות כחולות או להיפך – קצפת כחולה (מוסיפים מעט צבע מאכל כשהקצפת כבר כמעט מוכנה) עם סוכריות לבנות (יותר מרשים אבל פחות בריא). אפשר גם לתקוע בכל עוגיה דגל ישראל קטן על קיסם (אפשר לקנות חבילה גדולה בשקלים בודדים בחנויות החד-פעמי).

 

בתיאבון!

 

רחל