פינת המתכונים - גלידה-עוגיות

פינת המתכון – והחודש גלידה-עוגיות קלילה

החודש, לרגל החמסינים, אני מצרפת מתכון שקיבלתי מחברה טובה. מדובר בגלידה של כמה דקות הכנה, כשמאד קל לגוון את הטעמים שלה לפי ההעדפה. הגלידה ללא חלמונים, למי שמקפיד לא לאכול ביצים לא מבושלות.

המתכון הבסיסי (כמות לארוחה אחת, אני מכפילה אוטומטית):

מקציפים 4 חלבונים + חצי כוס סוכר

מקציפים בנפרד קופסא אחת קטנה של קצפת צמחית/חלבית.

שוברים את העוגיות במעבד מזון או בתוך שקית – לא לפירורים אלא לחתיכות קטנות (תיכף ההסבר, זה העיקר...)

מערבבים הכל ומקפיאים. וזהו!

והחלק המגוון הוא העוגיות – הגלידה עצמה נייטרלית לגמרי, ומקבלת את טעמן של העוגיות. לצורך הגיוון, משתמשים בעוגיות עם קרם, והגלידה מקבלת את טעמו של הקרם וגם את הכיף של העוגיות (אצלנו משווים מי קיבל חתיכה הכי גדולה של עוגיה בגלידה...). אפשר להשתמש ב"פס" אחד של עוגיות סנדוויץ' ("חיוכי") בטעמי בננה/שוקולד/תות וכו', והכי טעים – עוגיות "לוגנו", שממולאות בקרם שוקולד/אגוזים נוזלי. הגלידה מקבלת טעם נפלא מהמילוי שלהן! לכמות שבמתכון צריך 12 עוגיות לוגנו (חבילה אחת קטנה).

אפשר כמובן לערבב חצי כמות עם סוג שונה של עוגיות, וכך לגוון.

בתיאבון!