פינת המתכון: קרפיון ממולא בלחם ועשבי תיבול

אמנם חודש מראש, אבל כיוון שהעלון הבא ייצא אחרי החג אני מצרפת הפעם את המתכון המשפחתי המיוחד שלנו לראש השנה. אנחנו מכינים את הדג הזה רק פעם בשנה כדי שהוא יהיה מיוחד, וכולם מחכים לו כל השנה. המתכון קל מאד להכנה ושונה מאד מהגפילטע פיש המסורתי, ומנצל היטב את טעמיו המקוריים של הקרפיון (ויסלחו לי כל אוהבי הדג המתוק).

קיבלתי את המתכון מחמותי, שרה, וגם אצלם בבית הוא מסורת ותיקה. עד היום כשאני משתמשת בטימין בבישולי השבת, בעלי ישר מרחרח את האוויר ושואל אם הכנתי דג...

ולמתכון:

לכמות הזו של המילוי, צריך דג קרפיון אחד גדול מנוקה מאיברים פנימיים, או 2 קטנים.

מנקים את הדג, שוטפים ומנגבים.

מטגנים יחד:

·2 בצלים קטנים קצוצים

·2 כפות פטרוזיליה קצוצה

·1 פלפל ירוק קטן קצוץ.

מבשלים על אש נמוכה 5 דקות, עד שהירקות מתרככים, וסוגרים את האש.

מוסיפים

·1/2 כפית מלח

·1/2 כפית טימין.

במקביל מכינים טוסטים מ-2 פרוסות לחם, משפשפים עליהן 2 שיני שום (1 לכל טוסט), חותכים אותן לקוביות ללא ה"קשה" של הלחם, ומערבבים עם תערובת הבצל והפלפל. מוסיפים קצת פלפל שחור.

ממלאים את חלל הדג בתערובת (דוחסים כמה שאפשר).

"תופרים" את הדג בעזרת קיסמים – משחילים את הקיסם בחלק העליון של הפתח ואז בחלק התחתון, ומשאירים אותו מחובר לשני החלקים. חוזרים שוב עם עוד קיסמים עד שכל הדג סגור.

מניחים בתבנית משומנת, מפזרים מלמעלה

·קצת פלפל

·קצת מלח

·מעט קוביות מרגרינה/חמאה.

אופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות, ללא כיסוי.

שנה טובה!