פינת המתכון- עוגת מייפל

מתכון לעוגת מייפל עשירה עם אגוזים, שמהווה סגירת מעגל ופרידה וגם סיפור על עמוד-ענן...

בגיליון הנוכחי אני (רחל) מעבירה את שרביט רכזת המתנדבים למיכל לוי. אני אפסיק לערוך את פינת המתכונים – נשמח לקבל מועמדים/ות לעריכת הפינה בהמשך.

לרגל המאורע, אנחנו מגישות לכם מתכון נהדר לעוגת מייפל, שסיפור מאחוריה:

במבצע עמוד-ענן, בעלי היה מגויס בצו 8. לילה אחד, כשנסעתי הביתה חזרה מירושלים, מתקשר אלי אחד הילדים ושואל אם מותר לו לאכול מהעוגה של אבא. באמת שאבא לא היה בבית באותו יום (הוא היה כזכור מול עזה) ולא השאיר שום עוגה מאחוריו (וגם אם הוא היה נוכח, ספק אם היתה יוצאת מזה עוגה...). בקיצור, לאחר תחקיר קל הסתבר שוועדת חברים בראשותה של מיכל, חילקה עוגות מפנקות לכל המשפחות ששלחו נציג למבצע! כמובן שהילדים קיבלו אישור להתפנק עוד לפני שהגעתי, ולשמחתי נשארה לי חתיכה אחת להתרשמות – ומיד הרמתי אליה טלפון לקבל את המתכון. מאז זו אחת העוגות המנצחות אצלנו בבית. אין מתאים ממנה להעברת השרביט של ההתנדבות אל מיכל, ובאמת שהיא נהדרת! (גם העוגה...)

תכל'ס– עוגת מייפל עשירה:

מקציפים 6 ביצים שלמות + 1.5 כוסות סוכר.

מוסיפים:  1 כוס מיץ תפוזים

              1 כוס שמן

              1 שקית סוכר וניל/תמצית וניל

              2.5 כוסות קמח

              1 שקית אבקת אפיה.

מערבבים הכל ומעבירים לתבנית ח"פ ענקית או 4 תבניות פס ארוכות.

בנפרד מערבבים:

              0.5 כף קינמון

              2.5 כפות סוכר חום

              1+1/3 כוסות אגוזי מלך קצוצים

מפזרים מלמעלה על העוגות, ולוחצים קלות ביד כדי להדק אל התערובת.

אופים כחצי שעה על חום בינוני, להזהר מאפיית יתר.

מוציאים מהתנור, וכשהעוגות עוד חמות מפזרים עליהן סירופ מייפל בפסי שתי וערב.

בתאבון!

 

מוזמנים לשלוח מועמדות לעריכת הפינה למיכל: vatikim.mitnadvim@gmail.com