דלג לתוכן העמוד
106 זימון תורים
naggish
ארנונה וגבייה
חינוך
תשלומים
מועצה דתית
הנדסה
וטרינריה
עסקים
שירותים חברתיים

ארבעה ימים רצופים ניתך גשם עז משמים, מים גאו ושצפו במורדות ההרים, וכל נחל אכזב זרם-לתחייה וזכה לכמה ימי תהילה. גם ב"יום האשה של משקפת" כיסו ערפילים את השמים הקודרים והגשם ניתך, אבל כל זה לא הרתיע עשרים נשים אמיצות מלהגיע ליום שכולו כיף ואתגר. אם כבר הולכים על רינג'רים, פויקה ומדבר, מה כבר יכול להפחיד בגשם ובוץ.

 

הן באו מכל מקום על מפת הארץ, בכל הגילאים ומכל העדות, בכל התסרוקות צבעי-השער המטפחות והכובעים. הן עלו על האוטובוס של משקפת בתל אביב כאילו אין גשם ואין חורף. אולי אפילו הגשם הערפל והרוחות רק רוממו את מצב הרוח, וכמוהם גם היין הטוב של "יקב פסגות" ששתו ב"מרכז המבקרים נחלת בנימין", שמקומתו הראשונה חביות היקב מפיצות ניחוח עתיק ומסתורי. הזמן קצר ואפשר לצפות רק באחד ממיצגי מרכז המבקרים הזה, אבל גם באחד די כדי לרגש ולרתק.

 

עם הירידה למדבר אדומים השתנו השמים, האוויר התבהר ומרחבי המדבר הרחיבו את הנשימה. בתצפיות אל נחל פרת הגועש אפשר היה לספוג את הטבע המבריא והמעצים. בסככת הריינג'רים הוצבו שלושה סירי פויקה גדולים אל האש, ואשפי הבישול של "טרק-טורון" שפכו לתוכם עופות, ירקות חתוכים, תבלינים ועוד הפתעות. ואז – שיאו של היום, הרפתקה של ריינג'רים בפיתולי המדבר, שכמו פרס שטיח ירוק-סגול לכבוד הבאות.

 

אין סוף לרעיונות

פרויקט משקפת ממשיך לצבור תאוצה ולהביא מטיילים רבים לסיורים ביהודה ושומרון, ושופע רעיונות יצירתיים לימי היכרות מיוחדים. לכבוד ט"ו בשבט הגיעו המוני מבקרים שנהנו ממגוון רחב של סיורים ומתצפיות מרהיבות בעקבות פריחת עצי השקד. האמיצים שבחבורה אף שכשכו רגליהם במי מעיינות קרים.לסיכום היום התכנסו מרבית הקבוצות בהיכל התרבות החדש והמפואר באריאל לטקס ושירה בציבור של שירי טבע ואהבת הארץ.

 

לכבוד יום האהבה, ארגנו במשקפת ערב חוויתי לצעירים פנויים ופנויות בחוות "ארץ בראשית", שליד כפר אדומים, בלב אזור מדברי מופלא.המשתתפים בחרו בסדנאות מאתגרות כמו שאיבת מים מן הבור לשוקת, רעיית צאן בהנחיית אנשי המדבר, רכיבה על גמלים ועוד. ואז התכנסו באוהל קסום, כבימי קדם, לארוחה עשירה ומפנקת.

אתר האינטרנט החדש והמושקע של משקפת כבר עלה לאוויר, וניתן להצטרף דרכו (או דרך דף הפייסבוק) לאחד ממגוון המסלולים המוצעים.

 

לבני כהן, מנכ"ל משקפת, חשוב לומר: " כ-20% מהקבוצות שסיירו דרך משקפת עד כה, הגיעו אלינו דרך תושבים מיו"ש שהכירו את הפרויקט לחברים שלהם שמחוץ ליו"ש. אני קורא לכם לעניין מכרים, חברים לעבודה, חברי מפלגה או את אירגון וועד העובדים שלכם בסיורים שלנו".