דלג לתוכן העמוד
106 זימון תורים
naggish
ארנונה וגבייה
חינוך
תשלומים
מועצה דתית
הנדסה
וטרינריה
עסקים
שירותים חברתיים

בסוף החודש שעבר תרגלה חטיבת בנימין תרחיש קיצון של אירוע חדירה ליישוב בעפרה, מה שהתבטא בכוחות מסיביים לאורך הצירים ובשטח היישוב, שהפתיעו את התושבים מבין הסמטאות והחצרות. התרגיל כלל שיתוף פעולה רחב היקף עם מחלקת הביטחון של המועצה, הרבש"צים, כיתות הכוננות, מד"א, כיבוי אש ומשטרת ישראל. גדודי הבט"ש הגזרתיים של פיקוד העורף, הצנחנים והתותחנים - לקחו כולם חלק בתרגיל, אליו הוקפץ גם "כוח התערבות" מיחידת דובדבן שמטרתו הייתה לדמות פריצה למתחם בו מתבצרים המחבלים. חשוב לציין שבהיבט המוכנות לאירוע מסוג זה באיו"ש בכלל ובבנימין בפרט, צה"ל מתייחס למעשה לכל אירוע פלילי כפח"עי, עד שהוכח אחרת, מתוך ההבנה שלא מדובר בנושא רגיל. קצין הגמ"ר בנימין, רס"ן פדלי מועאיויה, ציין כי התרגיל הגיע בתקופה בה מספר האירועים סביב היישובים בגזרה עלה, אך אין לייחס זאת למגמה ברורה. אנו בהחלט מתייחסים אל האירועים השונים ברצינות, אמר.

\

לאחרונה התחלפו רבים ממטה החטיבה, ובהם מפקד החטיבה, קצין האג"ם, קצין ההגמ"ר, קצינת הרפואה החטיבתית, מ"פ הקשר, מפל"ג האיסוף ועוד. עבורם זה היה תרגול "רציני" ראשון.

 

פלוגת הקשר

מפקד פלוגת הקשר של חטמ"ר בנימין, סרן יאן קרוק, סיים לאחרונה את תפקידו, ובמקומו החל בתפקידו החדש – סרן משה בוסקילה. לכל חטיבה מרחבית יש פלוגת קשר, שתפקידה לתת מענה תקשובי בבט"ש ובחירום. פלוגת הקשר של החטיבה בפיקודו של קרוק, זכתה לאחרונה בהצטיינות מפקד אוגדת איו"ש על תפקודה במהלך מבצע "שובו אחים" ביהודה ובשומרון ובמבצע "צוק איתן".

 

ספר תורה לחטיבה

ספר תורה מרומניה ששרד את תלאות השואה הוכנס בחול המועד סוכות לחטיבת בנימין. את שיפוצו מימנו משפחות ברוקס, גראונר ורזבי מקהילת נחלת ציון בברוקלין, אשר גייסו תרומות לשם כך מכל בני הקהילה. הספר הוכנס בטקס מרגש בהשתתפות מפקד החטיבה אל"מ ישראל שומר, יו"ר המועצה אבי רואה וסגנו ישראל גנץ, רב בית אל הרב שלמה אבינר, ומשפחות התורמים. רב החטיבה, סרן נחום (נתנאל) קינן, אמר בטקס: בזמן זה של שמחת בית השואבה, אנו חוגגים את הדבר הכי פשוט וזמין - מים. אין סמלי מלחגוג יחד את הכנסת ספר התורה שנמשלה גם היא למים, בבית אל, כאן קבע יעקב אבינו שזהו שער לשמיים".

 

הבלון הראשון

תושבי עטרת, נווה-צוף והנוסעים בציר 465, אולי יופתעו לראות בלון חדש בדרכם הביתה. הבלון, פיתוח ישראלי חדש, הופרח במהלך החודש האחרון, בכדי לספק צילום וידיאו חד וברור המאפשר מבט-על לכוחות בשטח אל מול זורקי אבנים ומפירי סדר לאורך הצירים ובמקודי החיכוך. הוא מתנשא לגובה בינוני והוא עצמו די קטן ביחס לבלונים המוכרים ממקומות אחרים, כדוגמת מגבול עזה. הבלון הוכיח עצמו בעבר כאשר "הוקפץ" בשלבי פיתוח סופיים לאיו"ש במהלך מבצע "שובו אחים".כיום, צה"ל העמיד צוות לוחמים ראשון המסוגל לתפעל את הבלון במלואו, וגזרת בנימין זכתה להיות הגזרה הראשונה החונכת אותו.

 

חשודים נעצרו

​לאחרונה הופצה איגרת להתיישבות המתארת, בין היתר, תהליכים חיוביים שקורים בגזרה. בכל הנוגע לכביש 465 והטרור העממי לאורכו, וכן לאירועי פריצה וחדירה ליישובים בזמן האחרון, ניתן להגיד שהייתה ירידה של כ-25% בהיקפים. חשודים בחדירה ליישובים דולב, נווה-צוף ועטרת - כבר נעצרו, במאמץ משולב למודיעין ולשב"כ.