בעלי כלבים? שוקלים להביא הביתה את החבר הכי טוב החדש שלכם? בעמוד זה תוכלו למצוא את כל המידע אודות אימוץ, חיסונים, רישיונות, פינות שחרור לכלבים, ועוד.

אימוץ כלבים

החלטת לאמץ כלב? מזל טוב! מחקרים מוכיחים כי בעלי חיים תורמים לנו מבחינה פיזית, בריאותית, רגשית וחברתית, עוזרים להתפתחות ילדים, מונעים תחושת בדידות, מספקים הנאה ושמחה ומעלים את המורל.

ניתן לפתוח בהליך של אימוץ כלב מהכלביה. יש למלא בקשה לאימוץ כלב הנמצא בכלביה>>

טופס בקשה לרישיון לכלב חדש/לא במערכת

חיסונים ורישיונות

על בעלי כלבים לחסן אותם מדי שנה מפני מחלת הכלבת ומחלות נוספות, ולהוציא להם רישיון. חיסוני כלבת המתבצעים בישובים ע"י וטרינר המועצה הינם מוגשים כשירות לבעלי הכלבים, יש לזכור שחובת הבעלים לדאוג שכלבו יהיה מחוסן בתוקף, ניתן לחסן אצל וטרינר פרטי ולשלוח אישור חיסון דרך טופס עדכון פרטים. לכלבים מעוקרים תינתן הנחה בהצגת אישור על ביצוע הניתוח מהרופא הווטרינר האישי.

להלן התעריפים  למחצית הראשונה של שנת 2023:

חיסון כלבת לכלב ולחתול לא מעוקר/מסורס - 31 ש"ח

חיסון כלבת לכלב ולחתול מעוקר/מסורס – 15.50 ש"ח

אגרת כלבת לכלב לא מעוקר / לא מסורס - 367 ש"ח

אגרת כלבת לכלב מעוקר/מסורס -40 ש"ח

אגרת כלבת לכלב צעיר - החיסון הראשון לכלבת - 40 ש"ח

אגרת כלבת לכלב לא מעוקר/מסורס מעל גיל 8 שנים - 40 ש"ח

אגרת כלבת לכלב לא מעוקר/מסורס שקיבל פטור- 40 ש"ח

שבב - 80 ש"ח

על פי הנחיות השירותים הוטרינרים פטור מתשלום אגרה מוגדלת יינתן במקרים הבאים:

1. פטור עקב גיל כלב - כלב שגילו קטן מ - 6 חודשים או כלב שגילו מעל 8 שנים . לא דרוש אישור מיוחד.

2. פטור עקב מצב בריאותי. דרוש אישור מהרופא המטפל ומוטרינר הרשות.

3. פטור עקב היות הכלב "טהור גזע" - דורש צרוף מסמכים מההתאחדות הישראלית לכלבנות (הי"ל) בהתאם לדרישות שפורטו ע"י השירותים הוטרינרים. האישור ניתן לשנה אחת בלבד.

שים לב! הכלבת הינה מחלה מסוכנת, קטלנית וחשוכת מרפא, לך ולכלבך. אל תדחה את החיסונים!
 

להזכירכם:

תשלום יתבצע מראש על פי התעריף דלעיל באמצעות כרטיס אשראי לאחר שפרטי הכלב רשומים במערכת ובאמצעות מסרון שיישלח אליכם.
  1. אופן קבלת הפטור
    1. כלב חדש שיגיע לווטרינר לחיסון וגילו על פי תאריך הלידה יהיה פחות מגיל 6 חודשים, יהיה זכאי לפטור מאגרה מוגדלת.
    2. כלב מבוגר: כלב מעל גיל 8 שנים יהיה זכאי לפטור מאגרה מוגדלת.
  2. פטור על פי בקשה 
    1. פטור מסיבת בעיה רפואית:יש להגיש את הבקשה עם כל האישורים הנדרשים, אם יתקבל אישור לבקשה עלי ידי הווטרינר הרשותי, יוכל הכלב לקבל פטור- לאחר הצגת הפטור בפני הווטרינר המחסן.
    2. פטור בגין טהור גזע: יש להגיש את הבקשה עם כל האישורים הנדרשים, אם יתקבל אישור לבקשה על ידי הווטרינר הרשותי, יוכל הכלב לקבל פטור – לאחר הצגת הפטור בפני הווטרינר המחסן.

תושב חדש במועצה?

ברוך הבא! אם לכלבך כבר יש רישיון שנעשה ברשות אחרת, עליך רק לעדכן את פרטיו במחלקה הוטרינרית וישלח לביתך רישיון חדש ללא תשלום. רישום הכלב במחלקה הוטרינרית חשוב מאוד למקרה שילך לאיבוד ויגיע למחלקה הוטרינרית או לכל עמותה המטפלת בבעלי חיים, כדי שיוכלו לאתר אותך בכתובתך המעודכנת.

טיפול בכלב

האכלה:

גור עד גיל 6 חודשים: 3 ארוחות ביום

מעל גיל 6 חודשים: 2 ארוחות ביום

איננו ממליצים לתת ארוחה אחת ביום, בעיקר לכלבים מגזעים גדולים, מחשש להיפוך קיבה.

מזון

יש לתת לכלב מזון יבש כ- 95% מכלל המזון שהוא אוכל - גור גזע גדול

אסור בתכלית האיסור לתת לכלב: אקמול, שוקולד בכמות גדולה, בצל בכמות גדולה, עצמות עוף - הן עלולות להרגו.

מותר לתת לכלב (רשימה חלקית) Science,Nutro choice,Pro plan,Royal canine diet

בנוסף לאוכל ושתייה, וכמובן - חום ואהבה, יש להוציא את כלבכם לטיול לעשיית צרכיו לפחות פעמיים ביום. כאשר מטיילים עם הכלב עליו להיות קשור ברצועה (שאורכה לא יעלה על 5 מטר) ויש לאסוף את צואת הכלבים בשקית ולהשליכה לפח. שים לב! אם ברשותך כלב המוגדר על ידי החוק ככלב מסוכן, רצועה אינה מספיקה. יש לקרוא היטב את ההנחיות לבעלי כלבים מסוכנים (מופיעות למטה).

פרעושים

לעתים קרובות גורים צעירים נגועים בפרעושים, ודווקא הם רגישים לכך במיוחד. הם אינם יודעים להתמודד עם פרעושים ביעילות, ולכן במקרים קשים עלולים אפילו להגיע למצב של אנמיה (חוסר דם). לפיכך חשוב מאוד לטפל בפרעושים הן בגיל הצעיר וגם לאחר מכן.

תכשירים נגד פרעושים: (רשימה חלקית)  Advanige, Promerisפרונטלין פלוס 5 חודשים.

נגד קרציות:Preventic, kiltix,Promeris

חיסון משושה

חיסון זה ניתן לגורי כלבים מגיל 6 שבועות, בגורים יש לחזור על החיסון כ-3 פעמים. החיסון הניתן לכלבים בוגרים (מעל גיל שנה) זהה, אולם ניתן רק פעם אחת. יש לחזור על החיסון כל שנה.

גורים נולדים עם מערכת חיסון לא מפותחת וללא הגנה מפני גורמי מחלה. החלב הראשון אותו יונק הגור ("קולוסטרום"), מכיל נוגדנים אימהיים. נוגדנים אלה תפקידם להגן על הגור בשבועות הראשונים עד שמערכת החיסון מתפתחת. חשוב לציין שספיגת הנוגדנים מתבצעת רק ביום-יומיים הראשונים.

בשבועות הראשונים מתחילה ירידה הדרגתית ברמת הנוגדנים האימהיים בדמו של הגור עד להעלמותם. במקביל מתחילה עליה ברמת הנוגדנים העצמאים של הגור. על מנת להבטיח הגנה אופטימלית יש לחזור על חיסון המשושה 3 פעמים.

עד תום סדרת החיסונים מומלץ לא להוציא את הגור החוצה, ולהימנע ממפגשים עם כלבים.

חיסון המשושה כולל מספר גורמי מחלה בכלבים,  5 נגיפים ו 2 חיידקים, שהם המחלות המדבקות העיקריות שעלולות לפגוע בכלב.

רחצה

פעם בחודש.

צחצוח שיניים: על שיני הכלבים נוטה להצטבר אבן שן, שעם הזמן יכולה לגרום לריח רע מהפה, דלקות, ואף איבוד שיניים. כדאי להרגיל את הגור מגיל צעיר לצחצוח שיניים מספר פעמים בשבוע. ישנן מברשות מיוחדות בצורת אצבעונים, שניתן לרכוש אצל הווטרינר או בחנויות לבעלי חיים, אך אפשר להשתמש גם במברשת שיניים רגילה. חשוב להשתמש במשחה מיוחדת לכלבים, או במשחה לתינוקות, שכן משחת שיניים רגילה אינה מיועדת לבליעה.

אילוף

אנו מאוד ממליצים על אילוף כדי שיהיה לך כלב מחונך ואיכותי. ניתן לאלף כלב בכל גיל.

אנו ממליצים על אילוף שבו הינך משתתף פעיל, כדי שאתה באופן אישי תלמד איך להפעיל את כלבך. אנו ממליצים על אילוף של זמן קצר בכל יום לתקופה של מספר חודשים, הוא הרבה יותר יעיל מאשר אילוף מהיר ואינטנסיבי.

אובדן כלב

למחלקה הוטרינרית הנמצאת בישוב שילה מגיעים כלבים שנמצאו ללא בעליהם ברחבי המועצה. במקרה של אובדן כלב, יש לדווח למחלקה, ובמקביל לפנות לעזרת העמותות למען בעלי חיים. כמו כן, מומלץ לבדוק במחלקות ווטרינריות אחרות הקרובות למקום מגוריכם. מומלץ לבדוק כל יומיים בכל המקלטים לבעלי חיים. חשוב גם לדווח על אובדן הכלב למרכז הארצי לרישום כלבים, שיעדכנו את כתובתכם במקרה והכלב ימצא באחד המקלטים.

כדי לשחרר כלב שהגיע אל המקלט העירוני יש להצטייד בתעודת זהות, רישיון להחזקת הכלב ואמצעי תשלום.

הובלת בעל חיים להסגר: -.83 ש"ח, מקלט: 36.5 ש"ח.

לחצו כאן לחיפוש כלבכם - הלחיצה תוביל אתכם לתמונות הכלבים המצויים כרגע בכלביה של המועצה.

כלבים מסוכנים

שים לב! כלבים מסוכנים הם כלבים המשתייכים לאחד הגזעים המסוכנים, או שהם הכלאה של גזע מסוכן. על פי החוק להסדרת הפיקוח על כלבים, אלו הגזעים המסוכנים:

1.אמריקן סטפורדשייר (אמסטף)

2.בול טרייר

3.דוגה ארגנטיני

4.טוסה יפני

5.סטפורשייר בול טרייר (סטאף אנגלי)

6.פיט בול טרייר

7.פילה ברזילאי

8.רוטווילר

כלב מגזע אחר גם יכול לקבל הגדרה של כלב מסוכן לפי שיקול דעת הרופא וטרינר הרשותי.

מהן חובותיו של בעל כלב מסוכן?

1.הצגת אישור עיקור או סירוס לכלב.

2.הצבת שלט "זהירות כלב מסוכן" בכניסה לחצר, באותיות בגודל 5 ס"מ לפחות.

3.בטיולים ובמרחב הציבורי, על הכלב להיות קשור ברצועה קצרה, מוחזק על ידי אדם בן 18 לפחות השולט בו באופן מוחלט, ופיו חסום במחסום. אין להעביר את הכלב לאדם אחר.

כלבים עזובים / משוטטים

נתקלתם בכלב משוטט ללא בעלים? פצוע או חולה? יש מי שדואג! פתחו פניה במוקד המוניציפאלי עבור המחלקה הווטרינרית – ואנו נאסוף אותו.

כלבת

מרבית היישובים במטה בנימין אינם מוקפים בגדר ויונקים שונים כשועלים וכלבי בר נכנסים ויוצאים באופן חופשי. במצב זה מהווה החיסון השנתי כנגד מחלת הכלבת- אבן יסוד במניעת מחלה חשוכת מרפא זו.

מצידנו אנו משתדלים להגיע ליישובים בתדירות גבוההלצורך חיסוני כלבת. פרטים על מועדי החיסונים מפורסמים באתר המועצה וכמו כן נשלחות הזמנות לחיסון.

בכל מקרה של שריטה או נשיכה מיונק כלשהו – לאחר טיפול מידי במים וסבון יש לפנות ללשכת הבריאות הקרובה:

  1. ירושלים – רחוב יפו 86. טלפון: 02/5314820
  2. רמלה- רחוב דני מס 3. טלפון: 08/9181202
  3. פתח תקווה – רחוב אחד העם 31. טלפון: 03/9051804

מקרה הדורש טיפול מורכב יותר– יש לפנות לקופות החולים או למיון.

פניות ותלונות תושבים

אל המחלקה מגיעות פניות ותלונות רבות בנושאים שונים ומגוונים ואנו משתדלים לתת מענה הולם לכולם. כדי להיענות בצורה הטובה ביותר יש לפנות למוקד המועצה.

עקב פריסתה הנרחבת של המועצה מבחינה גיאוגרפית והישובים, כן ירבו, אבקש להימנע מפניה ישירה אלי או אל הפקחים אלא אם כן גובל המקרה בסכנה מידית לחיי אדם או לחיי בעל חיים.

מניסיון העבר, תלונות הקשורות לשכנים ובעיקר אלו הנוגעות לריח, רעש ולכלוך, יפתרו טוב יותר בפניה ישירה אליהם. פניה אלינו לצורך אכיפת החוק צריכה להיות כמוצא אחרון.

אחריות

בעלי החיים אותם אנו מחזיקים בין אם כחיות מחמד ובין אם כחיות משק- תלויים בנו באופן מוחלט בכלל צרכיהם הגופניים והנפשיים כמזון, מים, טיפול מונע ורפויים כאשר הם חולים או נגרם להם נזק.

יש לשקול היטב באם רוצים להחזיק בעל חיים, לקרוא על צרכיו השונים בספרות או ברשת האינטרנט ולהיוועץ באנשים בעלי ניסיון וידע. לא ניתן "להחזיר" בעל חיים לטבע ולכן החלטה על החזקתו הינה בעלת השלכות ארוכות טווח. עלינו גם לזכור שגם אם בסופו של דבר בחרנו להחזיק בעל חיים – אין הדבר יכול להיעשות על חשבון הסובבים אותנו.

מתוך השורות דלעיל נגזרות מספר הנחיות המעוגנות בחוק כאיסור צער בעלי חיים, חיסוני חובה, איסור שוטטות, הסדרת אימוץ ומסירת בעלי חיים רק לאחר עדכון הפרטים במאגר הממוחשב של המועצה ועוד.

הניסיון מלמד שאנשים הלוקחים אחריות על בעלי החיים שברשותם – עושים זאת גם בתחומים אחרים ומובילים לחברה צודקת וטובה יותר.